Великобритания ще понесе сериозен икономически удар, ако парламентът й отхвърли

...
Великобритания ще понесе сериозен икономически удар, ако парламентът й отхвърли
Коментари Харесай

Великобритания губи над 10% от икономиката си без сделка за Brexit

Великобритания ще понесе сериозен стопански удар, в случай че Народното събрание й отхвърли договорката за Brexit на Тереза ​​Мeй и страната излезе от Европейския съюз, без комерсиално съглашение.

Брутният вътрешен артикул ще спадне с 10.7% в продължение на 15 години, в случай че напускането не се реализира при препоръчаните удобни условия, а притокът на служащи от блока пресъхне, показва отчет на английското държавно управление, представен от Bloomberg. Англия ще бъде по-бедна при всички разновидности на Brexit, изследвани в изследването.

Макар анализът да демонстрира злокобната картина на най-лошия вероятен сюжет, той не дава ясна визия за икономическото влияние на договорката, която Мей контракти с Европейски Съюз предходната седмица. Вместо това, той дава разбор, който се основава на проект, който към този момент е бил отритнат от блока.

Пропускането на съглашението на Мей евентуално ще бъде политически неловко за държавното управление, тъй като задачата на цифрите е да помогне на депутатите да създадат осведомен избор, преди да гласоподават " за " или " срещу " договорката, контрактувана от премиера.

" Нашата договорка е най-хубавата договорка за работните места и стопанската система ни ", сподели Мей пред Народното събрание.

Ако английският парламент отхвърли контрактуваното съглашение, Англия ще поеме по пътя на отдръпването от Европейски Съюз в юридически вакуум, без да има специфични правила за контролиране на търговията с блока.

Поддръжниците на договорката на премиера се надяват, че заключенията на отчета ще завоюват поддръжката на колебаещите се политици, изключително тези в личната й консервативна партия.

Ето какво демонстрира държавният разбор на другите сюжети:

- Планът " Чекърс " за близки връзки с блока, който Европейски Съюз отхвърли, е най-хубавият вероятен сюжет. Брутният вътрешен продукт ще спада с 0.6% в границите на 15 години, или с 2.5%, в случай че миграцията от Европейски Съюз падне до нула.

- Търговската договорка няма да бъде контрактувана до деня на Brexit, тъй че икономистите не могат да основат прецизен модел за нея. Вместо това те избират междинен вид сред между идеалния проект на Мей и постоянното съглашение за свободна търговия. При този сюжет Брутният вътрешен продукт ще бъде с 2.1% по-малък за 15 години или с 3.9%, в случай че миграцията в Европейски Съюз бъде спряна.

- Североизточна Англия, която поддържа излизането от Европейски Съюз на референдума от 2016 година, ще бъде най-лошо наранена при овакантяване на блока без договорка.

- Намаляването на чистата имиграция от Европейски Съюз към Англия ще утежни икономическия удар от всевъзможен тип Brexit.

- Щетите от овакантяване без договорка се правят оценка на към 200 милиарда паунда или повече от 3000 паунда на човек на Острова.

Вариантите съпоставят резултатите по отношение на ситуацията при оставане в блока.

Анализът съвсем несъмнено ще провокира остри реакции измежду поддръжниците на Brexit в консервативната партия, които настояват, че прогнозите за стопански вреди са част от съзнателно скептичен и тъмен сюжет, настоявайки, че напускането на Европейски Съюз без договорка ще остави Англия в по-добро икономическо положение.

Мей наподобява се запътва към проваляне в парламентарното гласоподаване на 11 декември, което да поддържа или отхвърли договорката й, на фона на голямата съпротива от поддръжниците на Brexit в личната й партия.

Те акцентират разбор на Министерството на финансите, оповестен преди референдума от 2016 година, който предизвести за допустима криза в границите на 2 години и доста увеличение на безработицата.

Реално се оказа, че безработицата е на най-ниското равнище от 40 години, а стопанската система отбелязва непрекъснат напредък, въпреки че се спори дали вложенията и потребителските разноски са неподходящо наранени от Brexit.

Анализът може да ускори несъгласията, предоставяйки причини на всички страни в дебата за Brexit, в това число акцията за втори референдум за отричане от напускането и настояващите за опазване на близки стопански връзки с Европейски Съюз (т.нар. Норвежки сценарий).

По-късно през днешния ден се чака Централна банка на Англия да разгласява личен разбор по тематиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР