Великобритания ще подобри способността си да се справя със космическите

...
Великобритания ще подобри способността си да се справя със космическите
Коментари Харесай

Великобритания вижда космически заплахи от Русия и Китай

Англия ще усъвършенства способността си да се оправя със галактическите закани от страна на Русия и Китай, съобщи министърът на защитата Бен Уолъс, представен от Ройтерс.

Англия съобщи през вчерашния ден, че е обезпокоена от съветски сателитен опит, който включваше изстрелването на предмет, " имащ характерности на оръжие ".

" Тази седмица ни беше напомнено за опасността за нашата национална сигурност от страна на Русия, с провокативния опит с сходен на оръжие предмет, изстрелян от спътник, който заплашва мирното потребление на космоса ", написа министърът във в. " Сънди телеграф ".

Той добави, че Китай също съставлява опасност и " също създава галактически оръжия ".
" Подобни дейности единствено акцентират смисъла на преразглеждането (на външната политика и политиката в региона на защитата и сигурността), което държавното управление прави сега ", акцентира Уолъс.

Повод за коментара е извършеното на 15 юли от Русия тестване на галактически уред, който съгласно последвали изявления на представители на Съединени американски щати и Англия има " оръжеен капацитет ". В отговор от външното министерство на Русия оповестиха, че провежданите тествания не основават опасност за останалите обекти в Космоса и не нарушават правилата на интернационалното право. Според ведомството представителите на Съединени американски щати " още веднъж се отипват да отвличат внимание на интернационалната общност от действителните закани в Космоса и да оправдаят предприемането на стъпки по разполагане на оръжия в галактическото пространство, както и опит да си обезпечат финансиране за тези цели ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР