Великобритания ще плати нито пени повече, нито пени по-малко от

...
Великобритания ще плати нито пени повече, нито пени по-малко от
Коментари Харесай

Борис Джонсън отсече: Великобритания няма да плати нито пени повече на ЕС

Великобритания ще заплати " нито пени повече, нито пени по-малко " от това, което държавното управление счита като законни отговорности към Европейския съюз, до момента в който страната излиза от Общността. Това разгласи английският външен министър Борис Джонсън, представен от " Ройтерс ".

По думите на Джонсън, неговият коментар, че Европейски Съюз може да остане с " празни ръце " във връзка с настояванията за заплащане от Англия е бил в отговор на въпроса дали Обединеното кралство ще заплати " 100 милиарда евро или паунда ", а не съмнение, че държавното управление няма да заплати.

Уреждането на финансовите връзки ще е един от най-трудните въпроси за разрешаване в договарянията по Брекзит, а Европейски Съюз съобщи, че това е една от трите области, по които двете страни би трябвало да реализират прогрес, преди да стартират договаряния за бъдещите връзки, в това число търговски съглашения.

" Някои от сумите, които съм виждал, наподобяват доста високи. Разбира се, ние ще осъществим отговорностите си ", разяснява Джонсън и добави: " Ние не би трябвало да плащаме нито пени повече, нито пени по-малко от това, което считаме, че е наше обвързване. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР