Великобритания ще плаща на гражданите си да отворят домовете си

...
Великобритания ще плаща на гражданите си да отворят домовете си
Коментари Харесай

Британците ще получават по 350 паунда месечно, ако приемат бежанци в домовете си

Великобритания ще заплаща на жителите си да отворят домовете си за украински бежанци в опит да понижи гнева поради реакцията на държавното управление към най-бързо възходящата бежанска рецесия в Европа от Втората международна война насам, оповестява " Ройтерс ".

Новата скица, наречена " Домове за Украйна "  (Homes for Ukraine) ще разреши на бежанците да идват на Острова даже в случай че нямат фамилни връзки.

Англия ще заплаща по 350 паунда на месец на хората, които предложат на бежанците свободна стая или парцел за най-малко шест месеца.

Британският министър председател Борис Джонсън се стреми да показа Англия като подпомагаща световния отговор на съветската инвазия. Правителството му обаче е подложено на критика заради тромавата процедура за приемане на бежанци.

Депутати от всички съществени политически партии нападнаха настояването на правителството украинците да аплайват за визи и да им бъдат правени биометрични проби, преди да дойдат във Англия. Според критиците този ход дава приоритет на бюрокрацията пред живота на бежанците.

Съгласно новата скица благотворителни организации, публични групи, бизнесът и жителите ще могат да оферират настаняване посредством интернет страница до края на идната седмица.

Обединеното кралство стои зад Украйна в най-мрачния й час и английската общност схваща нуждата да изведем колкото се може повече хора в сигурност допустимо най-бързо, показва се в изказване на жилищния министър Майкъл Гоув. " Призовавам хората от цялата страна да се причислят към националните старания и да предложат поддръжка на нашите украински другари. Заедно можем да дадем безвреден дом на тези, които толкоз обезверено се нуждаят от него ", добавя той.

Всеки, който предлага стая или дом, ще би трябвало да потвърди, че мястото за настаняване дава отговор на стандартите, като може да се наложи да даде удостоверение за съдимост.

Миналата седмица Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации предизвести, че броят на бежанците от Украйна може да нарасне до над 4 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР