Великобритания ще измести за по-рано, за 2030 г., планираното въвеждане

...
Великобритания ще измести за по-рано, за 2030 г., планираното въвеждане
Коментари Харесай

Великобритания ще забрани до 2030 г. новите превозни средства с бензинови двигатели

Англия ще измести за по-рано, за 2030 година, плануваното въвеждане на възбрана за продажбата на нови транспортни средства с бензинови и дизелови мотори и счита да сътвори 250 000 нови работни места като част от зелена индустриална гражданска война, съобщи министър председателят Борис Джонсън. Той се пробва да извърши климатичната цел на Англия за нулеви чисти излъчвания, съобщи Ройтерс.

" Сега е моментът да планираме зелено възобновяване с висококвалифицирани работни места, които да дават на хората задоволство от това, че оказват помощ страната да стане по-чиста, по-зелена и по-красива ", написа Джонсън в авторска публикация във " Файненшъл таймс ".

Джонсън желае да покаже, че държавното управление му извършва предизборните си обещания след последните няколко дни, които бяха тежки за премиера, в които той трябваше да се самоизолира след контакт с човек с ковид, а най-висшият му консултант, върлият последовател на Брекзит Доминик Къмингс, беше отхвърлен.

Миналата година Англия стана първата страна от Г-7 записала в закон задачата до 2050 година да бъде с нулеви чисти излъчвания, което ще изисква цялостен ред промени в метода, по който британците пътуват, използват сила и се хранят.

Общо проектът ще активизира 12 милиарда лири държавно финансиране и още три пъти по толкоз от частния бранш и до 2030 година той ще сътвори и поддържа 250 000 висококвалифицирани зелени работни места, уточни Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР