Великобритания ще достави на Украйна основния си боен танк Чалънджър-2

...
Великобритания ще достави на Украйна основния си боен танк Чалънджър-2
Коментари Харесай

Нови масирани руски удари срещу цели в Украйна

Великобритания ще достави на Украйна главния си военен танк " Чалънджър-2 " и артилерийско въоръжение. Новината пристигна на фона на нови масирани съветски удари против цели в Украйна. Съобщава се за най-малко пет жертви и 27 ранени, измежду които и деца при попадение над жилищен блок в Днепропетровск. Поразени са и обекти в западна Украйна.

Цяла нощ ще продължи издирването на оживели в отломките на изумения жилищен блок в Днепропетровск, заяви локалният кмет. Досега от руините са избавени най-малко 15души, част от постройката липсва. Цяла Харковска област остана без ток откакто управляващите бяха принудени да подхващат спешни спирания на зареждането.

Часове по-рано съветски въздушни удари поразиха сериозна инфраструктура и в столицата Киев и в град Харков. Необичайно ракетите удариха преди задействането на противовъздушните сирени. Пострадали нямаше, парчета от ракети са провокирали пожар и са развалили къщи в регион към украинската столица.

Украинските военни оповестиха, че в границите на деня са свалили 21 от общо 33 съветски ракети. По-рано губернаторът на Николаев заяви за излитането на 17 съветски бомбардировачи " Туполев ".

Украйна продължава да отхвърля съветските изказвания за завладяването на град Соледар, който е подстъп към близкия Бахмут.

Володимир Зеленски - президент на Украйна: " Битката за Бахмут и Соледар, за Кремина и други градове в източната част на страната ни продължава. Въпреки, че неприятелят е разположил множеството си сили в това направление, нашите воини пазят страната ".

Украинският президент Зеленски благодари на Англия за решението да даде на страната му главния си танк " Чаланджър-2 ". Според Би Би Си става дума в началото за десетина машини. Танкът е в английската войска от 1994-та, взел участие е в задача в Босна, Косово и Ирак. Той ще бъде най-модерният разполагаем на украинската войска с по-добра отбрана и по-точна пукотевица.

Лондон чака жестът му да насърчи и други страни да дават съвременно въоръжение на Киев, в това число тежки танкове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР