Великобритания ще да отмени някои правила, които засягат търговията със

...
Великобритания ще да отмени някои правила, които засягат търговията със
Коментари Харесай

Лондон предизвиква ЕС с промени в Протокола за Северна Ирландия

Великобритания ще да анулира някои правила, които засягат търговията със Северна Ирландия след Брекзит в ход, който ще разпали напрежението с Европейския съюз и може да провокира комерсиална война, предава Ройтерс.

Англия заплашва от месеци да се откаже от Протокола за Северна Ирландия -споразумение за управлявания от Англия район, подписано от държавното управление на премиера Борис Джонсън , с цел да обезпечи " спретнат " Брекзит и по-широко комерсиално съглашение сред Брюксел и Лондон.

Като част от съглашението Северна Ирландия в действителност остана в единния пазар на артикули на Европейски Съюз , с цел да резервира отворена граница с Ирландия, член на Европейски Съюз, което беше основно за мирното съглашение от 1998 година

Но това изисква митнически инспекции на артикули, движещи се от Англия към Северна Ирландия, което съгласно пробританските общности в Северна Ирландия подкопава принадлежността й към Обединеното кралство.

Законът ще бъде показан на Народното събрание от външния министър Лиз Тръс в понеделник. Филип Райкрофт, някогашен почитан чиновник в английския държавен отдел за Брекзит, сподели, че проектът " унищожава " протокола.

" Това не е скромна корекция на протокола, това в действителност се стреми да даде на държавното управление на Обединеното кралство независимост на деяние да отстрани всеки аспект от протокола, който не му харесва ", сподели той пред Sky News.

От месеци по отношение на протокола, като английските министри упрекнаха Европейски Съюз, че постанова правила, които основават администрация и заплашват политическата непоклатимост в Северна Ирландия.

Критиците на проекта на Лондон, в това число представители на млечната, индустриалната и логистичната промишленост в провинцията, споделят, че едностранното му деяние ще навреди на бизнеса и ще докара до нова неустановеност.

Брюксел счита, че всяка едностранна смяна може да наруши интернационалното право и заплаши да отговори с правни дейности и налагане на мита - риск в миг, когато английската инфлация се готви да доближи 10%, а стопанската система се свива.

Британският министър на Северна Ирландия Брандън Люис настоя в неделя, че законодателството е в сходство със закона.

Очаква се той да предложи " зелен канал " за артикули, които се придвижват от Англия към Северна Ирландия, унищожаване на разпоредбите, които пречат на провинцията да се възползва от данъчна помощ и преустановяване на ролята на Европейския съд като единствен съдия, съгласно отчетите.

Планът ще бъде тест за престижа на Джонсън, откакто 40 % от депутатите на Консервативната партия.

Вероятно този нов закон да. Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси съобщи, че няма да има комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Обединеното кралство, в случай че Лондон анулира протокола.

Ирландската партия " Шин Фейн ", националистическата партия, която завоюва историческа победа на изборите в Северна Ирландия предишния месец, съобщи, че, като промени едностранно протокола.
 Борис Джонсън с напън над Европейски Съюз за Северна Ирландия
Борис Джонсън с напън над Европейски Съюз за Северна Ирландия

Брекзитът продължава да основава проблеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР