Великобритания ще бъде скована от най-студената зима за последните 30

...
Великобритания ще бъде скована от най-студената зима за последните 30
Коментари Харесай

Метеоролози: Звярът от Изтока носи невиждана от 30 г. люта зима

Англия ще бъде скована от най-студената зима за последните 30 години. Синоптиците в страната предизвестяват, че " Звярът от Изток " се завръща, написа Блиц.

``
реклама  

Според The Met Office " Звярът от изток " е фраза, употребена за изложение на студени и зимни условия във Англия вследствие на източните ветрове от близкия континент.

Когато налягането е високо в Скандинавия, Англия е склонна да изпитва полярна континентална въздушна маса.

Когато това се случва през зимата, студеният въздух навлиза от Евразийската суша, като довежда студените и зимни условия. Именно това пораждат „ Звяра от изток “. 

Синоптиците предизвестяват, че се чака замразяващ реактивен поток през Обединеното кралство през януари. След като навлезе, в страната ще бъде скована от минусови температури за седмици. 

Една от зоните, която се чака да бъде най-силно наранена от арктическия фронт, е Мидланс.

Екип от учени, воден от Марк Сондърс, професор по климатично прогнозиране в Университетския лицей Лондон, съобщи пред The ​​Sunday Times:

„ Това значи, че междинната температура през януари-февруари 2020 година ще е като за най-студената зима от 2013 година насам. А през януари - февруари температурите ще са най-ниски за страната през последните 30 години ", предизвестяват метеоролози.

Звярът от Изтока, който удари през февруари предходната година, се прояви с виелици и температури от -14C, регистрирани в разнообразни елементи на Шотландия.

Междувременно в Глостършир паднаха 22 инча сняг.

Тежкото време лиши живота на 17 души, измежду които и седемгодишно момиче.

Прогнозите са в цялостен контрастност с лятото на Обединеното кралство, което се оказа извънредно горещо за страната.

Анализаторите от Met Office означиха температури от 38,7С в Кеймбридж.

Синоптикът Брайън Гейз съобщи: „ Моделите за компютърни прогнози сочат, че идващите три месеца ще са едни от най-топлите сега. Циганското лято се чака да стартира след седмица с температури от 26 градуса ", добавя той.



Метеоролозите са обезпокоени и от придвижването на смъртоносният вихър Дориан, който удари Бахамите. Очаква се той да се слее с тропическата стихия Габриел и да премине през Англия в идващите дни със 70mph вятър и пороен дъжд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР