Великобритания се опитва да провери съобщенията, че Русия е използвала

...
Великобритания се опитва да провери съобщенията, че Русия е използвала
Коментари Харесай

Отравят ли руснаците Мариупол като в Сирия?

Великобритания се пробва да ревизира известията, че Русия е употребила химическо оръжие при офанзива против обсадения украински град Мариупол, заяви външният министър Лиз Тръс.

Видео за това се появи по украинската 24tv.ua (24 канал)=

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия може да употребява химическо оръжие против страната му, само че не уточни дали това е ставало досега.

Представител на локалните управляващи в Мариупол написа в Телеграм, че не може да удостовери известията за химическа офанзива в града, които се появиха късно нощес. Битката за контрола върху основното пристанище продължава.

Междувременно Министерството на защитата на Обединеното кралство показа в последната си разследваща актуализация във вторник, че през идващите седмици се чакат интензивни боеве в източната част на Украйна.

Боевете в Източна Украйна ще се засилят през идващите две до три седмици, защото Русия продължава да пренасочва напъните си там, показа министерството и добави, че съветските войски се изтеглят от Беларус, с цел да се реалокират в тази част на Украйна.

Министерството също по този начин твърди, че съветските офанзиви остават съсредоточени върху украински позиции покрай Донецк и Луганск с по-нататъшни боеве към Херсон и Николаев и възобновен напън към Краматорск.

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин съобщи, че неговите сили управляват пристанището на Мариупол.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров разгласи, че Москва няма да стопира военната си интервенция за идващите кръгове от договарянията за мир, както направи през февруари.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР