Великобритания се е превърнала в посмешище, смята сър Греъм Уотсън

...
Великобритания се е превърнала в посмешище, смята сър Греъм Уотсън
Коментари Харесай

Сър Греъм Уотсън: Великобритания се е превърнала в посмешище

Англия се е трансформирала в посмешище, счита сър Греъм Уотсън - английски политик от либерал-демократичната партия и член на Европейския парламент за Югозападна Англия (1994-2014 г.). Той разяснява резултатите от предварителните парламентарни избори на Острова, на които консерваторите завоюваха безапелационна победа над лейбъристите, а Борис Джонсън завоюва болшинство в английския парламент, обещавайки Брекзит до Коледа.
„ Повечето от моите сънародници гласоподаваха за партия и за държавно управление, което желае да ни изкара от Европейския съюз ", акцентира английският политик.

Сър Греъм Уотсън е у нас, с цел да показа българския превод на книгата си „ Изграждането на демократична Европа: Проектът АЛДЕ ".

Пред препълнената зала в Дома на Европа в София той съобщи: „ Всичко се свежда до построяването на демократична Европа ". На представянето участваха ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и Н.В. Цар Симеон II, както и доста други последователи на демократичната концепция, участващи на българската и европейската политическа сцена. „ Всичко се свежда до построяването на демократична Европа. Благодаря ви за ролята, която изиграхте вие ", обърна се създателят към тях към политиците, чиито политически обединения Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи са членове на АЛДЕ.

Политикът не пропусна да засегне и ширещите се в доста европейски страни популистки придвижвания. „ Патриотът обича страната си, а националистът ненавижда съседите си „ означи той ". Според него либерализмът може да се дефинира като метода, по който се отнасяме един към различен.

Пред присъстващите той прикани да не разрешават да бъдат въвличани във „ подправения национализъм ".

„ Делата на политици като Валери Симеонов са разрушителни. Ние би трябвало да се радваме на мира и благоденствието, а не да участваме във „ вербална война " един против различен ", счита сър Уотсън.

За да изясни проблемите на Европейската политика и евроскептицизма, той си послужи с смешка. „ Съществуват три съществени неистини по света. Първо - парите към този момент са във вашата сметка. Второ - аз ще те обичам и на следващия ден, и трето - пристигам от Бюксел и съм тук, с цел да ви оказа помощ ".

В книгата си създателят прави опит да показа историята на най-голямата центристка партия в Екологичен потенциал - Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).

„ Не бива да разрешаваме на французите да блокират разширението на Европейски Съюз и присъединението към него на Северна Македония и Албания ", приканва създателят в нея. Според него единствено по този начин Европа ще може да има „ високоскоростен трен от Тирана до Страсбург и газопровод от Варна до Западна Европа ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР