Великобритания, САЩ и Австралия обявиха, че ще разработват заедно хиперзвукови

...
Великобритания, САЩ и Австралия обявиха, че ще разработват заедно хиперзвукови
Коментари Харесай

Великобритания, САЩ и Австралия обявиха, че ще разработват заедно хиперзвукови оръжия

Великобритания, Съединени американски щати и Австралия оповестиха, че ще създават дружно хиперзвукови оръжия в границите на техния пакт за стратегическо съдействие АУКУС, предадоха международните организации.

Хиперзвуковите ракети могат да доближат пет и даже повече пъти скоростта на звука, те са по-бързи и по-подходящи за маневриране от общоприетите ракети, което ги прави и по-трудни за прехващане.

Съединени американски щати тестваха с триумф през октомври предходната година тази нова технология, употребена към този момент от Русия и Китай.

" Ангажираме се през днешния ден да стартираме ново тристранно съдействие във връзка с войната, водена с хиперзвукови средства, във връзка с парирането на хиперзвукови офанзиви и във връзка с възстановяване на качествата за водене на война с електронни средства, разясни министър председателят на Австралия Скот Морисън. Трите страни също така се договориха да споделят информации, да задълбочават съдействието си във връзка с нововъведенията в региона на защитата.

През март Русия съобщи, че е употребила хиперзвукови ракети в Украйна, което се случва за първи път при действителни бойни условия. Иначе Русия тества хиперзвуково оръжие за първи път през 2018 година

Вашингтон, Лондон и Канбера оповестиха тристранното си партньорство предишния септември за париране на възходящото въздействие на Китай в Тихия океан, макар че тогава те не загатнаха съответно тази страна. Съюзът планува доставката на нуклеарни подводници за Австралия. Заради това тя се отхвърли от многомилиарден контракт за френски стандартни подводници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР