Великобритания съобщи за 33 470 заразени с новия коронавирус (COVID-19)

...
Великобритания съобщи за 33 470 заразени с новия коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Коронавирус: Великобритания счупи рекорда за заразени за денонощие

Великобритания заяви за 33 470 инфектирани с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие, което е връх от началото на епидемията в страната, до момента в който държавното управление изпитва усложнения да управлява втората вълна на болестта с приближаването на зимата, оповестява " Ройтерс ".

Броят на жертвите в Обединеното кралство е по-висок от останалите най-засегнати страни в Европа, като броят на умрелите от COVID-19 е по-висок единствено в Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико.
 Коронавирус: Англия регистрира 595 смъртни случая
Коронавирус: Англия регистрира 595 смъртни случая

Новозаразените са 22 950

Днешните данни за броя на умрелите в границите на 28 дни след позитивна проба за COVID-19 към този момент не са налични.

Британският министър председател Борис Джонсън подреди нова обсада в Англия в продължение на един месец поради опасения, че възходящият брой инфектирани може да разбие системата на опазването на здравето.

Правителството е подложено на критика от политическите съперници за прекомерно постепенно напредване в двете национални блокировки, за дефицит на персонални защитни средства и за неспособността да отбрани възрастните хора в домовете за грижи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР