Великобритания реши, че от 15 февруари пристигащите от над 30

...
Великобритания реши, че от 15 февруари пристигащите от над 30
Коментари Харесай

Великобритания налага карантина в хотели за пристигащите от над 30 държави

Великобритания реши, че от 15 февруари идващите от над 30 ще би трябвало да остават под 10-дневна карантина в хотели, съобщи ДПА. Здравното министерство съобщи през днешния ден, че това се постанова, с цел да се предотврати разпространяването на нови разновидности на ковид.
Сред засегнатите страни са Португалия, всички страни от Южна Америка и южната част на Африка, както и Обединените арабски емирства. Пристигащите от други страни би трябвало да се изолират сами за 10 дни. Новата мярка е ориентирана основно към пътуващи английски жители, които се връщат във Англия. Влизането във Англия от въпросните страни е неразрешено за хора, които нямат английско жителство.
Министър-председателят Борис Джонсън преди време даде да се разбере, че ще предприеме подобен ход, само че не сподели от кой момент ще стартира да ползва тази политика. Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че не схваща за какво държавното управление е чакало толкоз дълго, с цел да вкара мярката.
Здравното министерство съобщи, че работи интензивно, с цел да обезпечи нужните места за карантината. Хотелиерският отрасъл се съгласи да сътрудничи, а авиационният бранш остро разкритикува проекта.
Според Би Би Си ще се търсят хотели за карантина покрай летищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР