Великобритания регистрира най-високия седмичен брой на заразените с коронавирус от

...
Великобритания регистрира най-високия седмичен брой на заразените с коронавирус от
Коментари Харесай

Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят локдаун

Великобритания записва най-високия седмичен брой на инфектираните с ковид от юли, демонстрират данни на държавното управление от събота, оповестени от Ройтерс. Само ден по-рано министър председателят Борис Джонсън омаловажи вероятността за завръщане към локдаун.

През последните седем дни 333 465 души са дали позитивна проба за ковид или с 15% повече от предходната седмица. Това е най-високият брой от 21 юли. В събота за едно денонощие бяха регистрирани 44 985 нови случая.

Смъртните случаи са се нараснали с 12% през последната седмица, а общият брой на умрелите от Covid-19 в Обединеното кралство е 139 461 - вторият най-голям брой в Европа след Русия.

Въпреки че имунизациите и усъвършенстваното лекуване са понижили внезапно смъртните случаи спрямо предходните талази, лечебните заведения към този момент са под напън, а смъртността в страната е доста по-висока спрямо доста от европейските страни.

Медицински специалисти на държавното управление обявиха в петък, че би трябвало да бъдат направени мерки за вероятно връщане на ограничения за закъснение на разпространяването на болестта като работа от къщи, тъй като навременните ограничения биха лимитирали потребността от по-сурови ограничавания по-късно.

Борис Джонсън обаче съобщи, че не чака връщане на локдауна. " Не виждаме нищо, което да демонстрира, че има такава възможност ", сподели той в петък.

Според The Guardian обаче, държавното управление интензивно обмисля стягане на ограниченията, наричано импровизирано " проект Б “, откакто учени предизвестяват за „ троен удар “ от респираторни болести тази зима - коронавирус, грип и респираторен синцитиален вирус (RSV), който предизвиква сходни на простуда признаци, само че може да бъде сериозен за деца и възрастни хора. " План Б " планува въвеждането на имунизационни паспорти и наложително носене на маски на закрити публични места.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР