Великобритания пусна за пръв път от въздуха хуманитарна помощ за

...
Великобритания пусна за пръв път от въздуха хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

Великобритания за пръв път пусна от въздуха хуманитарна помощ над Газа

Англия пусна за пръв път от въздуха филантропична помощ за линията Газа. На този декор министърът на защитата Грант Шапс прикани Израел да разреши в палестинския анклав да влезе още поддръжка за бедстващото население, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Кралските военновъздушни сили (КВВС) пуснаха през вчерашния ден от въздуха за жителите на Газа над 10 тона филантропична помощ, в това число вода, ориз, олио, брашно, консервирани храни и бебешко мляко.

Самолетът на КВВС А400М, доставил стоките от първа нужда, излетя от Аман, включвайки се по този метод в управляваната от Йордания интернационална задача за снабдяване на филантропична помощ за линията Газа по въздух, уточни английското Министерство на защитата.

Шапс е разрешил присъединяване на машината на КВВС в интервенцията след направена оценка на риска, която е установила, че опасността за военните и мирното население при осъществяването на задачата е била минимална.

" Англия към този момент усили тройно бюджета си за филантропично подкрепяне на Газа, само че ние не желаем да се ограничаваме единствено с това, а желаеме и да помогнем за понижаване на страданието на популацията. Днешното стартиране на помощ от въздуха е още един метод за обезпечаване на филантропична поддръжка и по тази причина изричам признателност на военнослужещите от КВВС, които участваха в тази извънредно значима задача, и на нашите йордански сътрудници за тяхното водачество ", уточни министърът на защитата.

Той съобщи, че " ужасното нахлуване на " Хамас " на 7 октомври е погубило живота на огромен брой почтени хора. Целта на Англия е да употребява всеки метод за доставка на животоспасяваща филантропична помощ, без значение дали е по суша, въздух или вода ".

" Призоваваме Израел да обезпечи пристанищен достъп и да отвори още гранични пунктове, с цел да увеличим размерите на филантропичното подкрепяне за Газа ", съобщи Шапс.

Пускането на филантропична помощ по въздух стана в същия ден, в който Англия поддържа апела на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Газа по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан.

От " Даунинг стрийт " дефинираха резолюцията на Съвета - първата по рода си за прекъсване на огъня - като явен сигнал, че заложниците, държани от " Хамас ", би трябвало да бъдат освободени и да се разреши в Газа да влезе повече филантропична помощ.

На фона на предизвестията за надвиснала заплаха от апетит в линията Газа, пуснатата от въздуха помощ последва доставката по суша на 2000 тона английско подкрепяне във тип на снабдяване за изхранването на над 275 000 души в палестинския анклав.

Вчерашната интервенция беше първата по рода си в историята на Англия, отбелязва ДПА. Досега Лондон участваше в интернационалните старания за стартиране от въздуха на филантропична помощ над Газа само посредством обезпечаването на към 600 парашута по молба на Йордания и Бахрейн.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР