Великобритания проверява твърденията за химическа атака в обсадения от руските

...
Великобритания проверява твърденията за химическа атака в обсадения от руските
Коментари Харесай

Великобритания проверява твърденията за химическа атака в Мариупол

Великобритания ревизира изказванията за химическа офанзива в обсадения от съветските въоръжени сили украински град Мариупол, сподели английската министърка на външните работи Лиз Тръс, представена от Франс прес.

Пристанището на Азовско море има стратегическо значение. Градът е обсаден от повече от един месец и постъпват известия за пагубна филантропичната обстановка там.

" Информации сочат, че съветските сили може да са употребявали химически сътрудници при нахлуване против популацията на Мариупол. Работим незабавно с нашите сътрудници, с цел да проверим (тези сведения) ", написа Тръс в Туитър. Тя акцентира, че всяка приложимост на химически оръжия " би представлявала брутална ескалация в този спор, и ние ще потърсим отговорност от (руския президент Владимир) Путин и неговия режим ".

Украинската депутатка Иванна Климпуш упрекна Русия, че е употребила " незнайно вещество " в Мариупол, където няколко индивида получили дихателна непълнота. " Твърде евентуално химически оръжия ", написа тя в Туитър.

По-рано отрядът " Азов ", който отбранява Мариупол, сподели, че съветски дрон е разпръснал " токсично вещество " върху военни и цивилни в града. В резултат няколко души получили респираторни и неврологични проблеми.

Франс прес отбелязва, че не може да ревизира тези изказвания по самостоятелен път.

Украинските информации за допустима приложимост на химически оръжия в Мариупол пристигнаха в миг, когато съветските сили наподобява са на път да открият надзор върху града, осведоми Българска телеграфна агенция.

Украйна не разполага с оръжията, които са й нужни, с цел да избави Мариупол, съобщи късно през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от ДПА.

" Ако получим самолети и задоволително тежки бронирани коли, нужната артилерия, ще успеем да го създадем ", сподели Зеленски. " Сигурен съм, че ще получим съвсем всичко, от което имаме потребност. Губи се обаче освен време. Губи се животът на украинци. Хора, които към този момент не може да бъдат върнати ", предизвести той.

Агенцията отбелязва, че сепаратистите в Източна Украйна от седмици водят с съветска поддръжка яростни боеве с украинските сили за стратегически значимото пристанище.

Вчера ръководителят на провъзгласената от бунтовниците Донецка национална република Денис Пушилин разгласи, че градът е високомерен. Командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужний обаче сподели, че връзката с бойците, които отбраняват Мариупол, не е прекратена.

Западни военни специалисти от своя страна установяват, че съветските сили напредват в изискванията на градски боеве.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР