Великобритания продължава да регистрира рекорден брой заразени с Covid-19 за

...
Великобритания продължава да регистрира рекорден брой заразени с Covid-19 за
Коментари Харесай

Във Великобритания 189 213 заразени и 332 жертви за ден

Великобритания продължава да записва рекорден брой инфектирани с Covid-19 за денонощие. Данните за четвъртък са 189 213 инфектирани и 332 жертви. 

Макар и доста висок, броят на инфектираните е в границите на упованията, само че този на  умрелите е най-високият от 2 март насам. Той обаче може да се дължи на предадени ненавреме сведения, защото към Коледа не отвред бяха постъпили цялостни резултати. На държавния уебсайт се прецизира, че броят на умрелите включва и данни от интервала 24-29 декември. Много висок % от заразяванията са с разновидността омикрон, набъбва и броят на приетите в болница, регистрира статистиката.

Междувременно учени предизвестиха, че продължаващия дефицит на комплекти за тестване поражда огромна угриженост. Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид даде обещание утрояване на предлагането на антигенни проби до февруари. Това значи по 300 милиона на месец. Джавид обаче добави, че заради усложненията в системата могат да се чакат проблемите да продължат и през идващите две седмици. 

Учените също така упрекват премиера Борис Джонсън в изпращане на объркващи сигнали към популацията преди новогодишните празненства. Нощните клубове в Шотландия и Уелс бяха затворени, обичайното улично празненство в Единбург бе анулирано и шотландците бяха посъветвани да не се събират повече от три семейства на едно място. В Англия Джонсън не наложи спомагателни ограничавания преди Нова година, въпреки и да предложи " рационално " празнуване и правене на проби преди събиране отвън дома. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР