Великобритания призовава Брюксел да се отдръпне от търговска война със

...
Великобритания призовава Брюксел да се отдръпне от търговска война със
Коментари Харесай

Търговската война: Лондон натиска ЕС да не се бунтува срещу САЩ, Париж отказа преговори с Вашингтон, Тръмп с ултиматум към Канада

Англия приканва Брюксел да се отдръпне от комерсиална война със Съединени американски щати, откакто президентът Доналд Тръмп наложи нови мита на износа на артикули от Европейския съюз, написа английският вестник The Times, представен от Фокус.

Съединени американски щати постановиха 25-процентови мита на вноса на стомана от Европейски Съюз, Канада и Мексико, предизвиквайки гнева на държавни управления и бизнес водачи. Уилбър Рос, комерсиалният секретар на Доналд Тръмп, разгласи и 10-процентово мито на вноса на алуминий.

Американският ход провокира страховете на 31 000-те британци работещи в стоманената промишленост. В Брюксел към този момент си чертаят „ ударен лист “ на американски артикули за ответни мита, в това число мотоциклетите „ Харли Дейвидсън “, бърбън уискито и дънките „ Леви “. Продукти на стойност към 2,8 милиарда евро могат да бъдат изправени пред мита от 25 %. Европейски и други страни също по този начин се приготвят да провокират Съединени американски щати в Световната комерсиална организация в Женева.

Лиъм Фокс, търговски министър на Англия, съобщи че страната му „ не отписва “ вид за контрамерки или правосъден развой в интернационален съд. Въпреки това, той прикани успокоение от всички страни, с цел да се избегне цялостна комерсиална война. „ Ще бъде доста тъпо, в случай че стигнем до търговски спор вид „ око за око “ с нашите най-близки съдружници “, съобщи той пред „ Sky News “.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи митата за „ изцяло неприемливи “, а президентът на Франция Еманюел Макрон назова хода „ нелегално решение “. Тереза Мей, обаче, не се включи към отзвука.

 Франция отхвърля да влиза в търговски договаряния със Съединени американски щати, до момента в който наказателните мита за алуминий и стомана са в действие, съобщи министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер в четвъртък, представен от AFP. „ Отказваме да преговаряме под напън “, съобщи Льо Мер пред кореспонденти до момента в който отиваше на среща с сътрудниците си от Г7 в Канада. „ И това, че сме ударени от митата, няма да ни помогне да отворим вратата за каквито и да е договаряния “, добави той. 

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде ултиматум на премиера на Канада Джъстин Трюдо по отношение на търговията, заявявайки че не би приел договорка, която да не е „ обективна “, предават осведомителните организации. 

„ От Съединени американски щати беше извличана изгода в търговски проект в продължение на десетилетия. Тези дни завършиха “, обявиха от Белия дом цитирайки известието на Тръмп към Трюдо. „ Съединени американски щати ще се съгласят само на обективна договорка или няма да има никаква договорка “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР