Великобритания премина пика на сегашната вълна на пандемията, но броят

...
Великобритания премина пика на сегашната вълна на пандемията, но броят
Коментари Харесай

Великобритания премина пика на втората вълна на COVID-19

Великобритания мина пика на сегашната вълна на пандемията, само че броят на инфектираните към момента е висок, обявиха здравните управляващи.

Според основния здравен специалист на страната – Крис Уити, броят на инфектираните, приетите в болница и умрелите понижава, само че това към момента не значи, че няма да има нов пик на болестта.

Премиерът Борис Джонсън приветства „ колосалните “ старания да бъдат имунизирани 10 милиона души. По думите му обаче здравната система на страната към момента е под напън.

Премиерът изрази вяра, че учебните заведения ще отворят от 8 март, защото имунизациите потвърждават понижаване на смъртните случаи и на съществени болести от основните варианти на ковид.

„ И макар че през днешния ден има известни признаци на вяра и броят на пациентите с COVID-19, които са в болница, стартира да понижава за първи път от началото на новата вълна, равнището на болест към момента е обезпокоително високо. Благодарение на напъните им – най-колосалните в историята на Националната здравна работа, през днешния ден преминахме прага от 10 милион имунизации в Обединеното кралство, в това число на близо 90 на 100 от хората над 75 години в Англия и всички подлежащи на имунизация хора в старческите домове “, съобщи Джонсън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР