Великобритания потвърди в четвъртък съобщенята, че е предоставила на Украйна

...
Великобритания потвърди в четвъртък съобщенята, че е предоставила на Украйна
Коментари Харесай

Лондон потвърди, че е предал на Украйна далекобойни ракети

Великобритания удостовери в четвъртък съобщенята, че е предоставила на Украйна с крилати ракети с огромен обхват " Сторм шадоу " (Storm Shadow).

Британският министър на защитата Бен Уолас съобщи, че Лондон не може да стои безразличен до момента в който руснаците убиват цивилни в Украйна.

Досега съдружниците на Киев се въздържаха от снабдяването му с сходни оръжия поради опасения, че това ще ускори ексалацията във войната. Съединени американски щати отхвърлиха искане на Украйна да я снабдят с тактически балистични ракети ATACMS, които имат обсег от към 300 км.

Уолас сподели, че ракетите, които са подарени на Киев, ще разрешат на украинците да се защитят и да изтласкат окупаторите от своята територия.

Обсегът на деяние на " Сторм шадоу " е към 250 км, като те могат да се инсталират върху употребяваните от украинската авиация съветско произвеждане изтребители.

Според американския тв канал Си Ен Ен, който първи заяви новината, Англия е получила уверения от украинското държавно управление, че тези ракети ще бъдат употребявани единствено в границите на украинската суверенна територия, а не навътре в Русия.

 " Трябва ни още време ": Зеленски отсрочва контраофанзивата

Миналата седмица ръководена от Англия група европейски страни изиска от компании да заявяват дали имат интерес за доставка на ракети с обхват на деяние до 300 километра на Украйна, само че Лондон съобщи във вторник, че не е взето дефинитивно решение за доставката на оръжията.

Ракетите " Сторм шадоу ", създавани от европейския производител на ракети " Ем Би Ди Ей " (MBDA), са изстрелвани от въздуха крилати ракети с огромен обхват, предопределени за офанзиви против укрепени бункери и основна инфраструктура.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР