Великобритания потъна в скръб след смъртта на британската кралица Елизабет

...
Великобритания потъна в скръб след смъртта на британската кралица Елизабет
Коментари Харесай

Какво предстои по строгият 10-дневен протокол след смъртта на Елизабет II?

Великобритания потъна в тъга след гибелта на английската кралица Елизабет II. Новият монарх Чарлз III прекара нощта в Бъкингамския замък. Изключително човешко – по този метод медиите във Англия дефинираха първото послание му послание като крал.

Освен че обръщението докосна доста сърцата на британците, то роди и няколко вести. Вече публично има разгласен престолонаследник и това е Уилям, който към този момент е и принц на Уелс.

Това е характерна купа, която се дава от епохи насам на престолонаследника и фактът, че толкоз бързо новият крал я даде на своя наследник демонстрира желанието да се заявява последователност и сигурност у хората.

Какво следва по строгият 10-дневен протокол след гибелта на Елизабет II?

Планът за деяние е прочут от години. Шокът от загубата на кралицата обаче докара до доста комплициране в този проект. Неща, които бяха авансово ясни, че ще се случат, бяха разместени.

Днес в 12 ч. българско време група високопоставени благородници, старши депутати и уважавани висши чиновници, които са познати като Съвет по възкачването на престола, ще се съберат, с цел да потвърдят формалното заместничество на трона.

Това ще бъде завършено в специфичен документ, който ще бъде подписан от новия министър председател на Англия. Чарлз III ще прочете декларация за бъдещите си дейности. Той ще направи заричане към своите жители да пази поверените му земи.

След фанфари на тромпетисти ще бъде направена и обществена разгласа, която ще разгласи Чарлз за новия крал. Това ще бъде направено от един от балконите в двореца „ Сейнт Джеймс “ от специфичен чиновник.

Той ще призове „ Бог да пази краля “ и за първи път от 1952 година насам тези думи ще прозвучат публично в националния химн. Досега те бяха „ Бог да пази кралицата “.

Ще има и траурно шествие с ковчега на кралицата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР