Великобритания поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН

...
Великобритания поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Войски от Източна Либия на 30 км от Триполи, Лондон иска да се свика Съвета за сигурност на ООН

Англия изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка със обстановката в Либия. Войски от източната част на страната са се насочили към столицата Триполи.

Силите на маршал Халифа Хафтар - мощният човек на Източна Либия, се намират на по-малко от 30 км от Триполи, заяви Българска национална телевизия. Войски са се насочили към столицата, по пътя е имало конфликти. 

Въоръжени групи от Мисрата в Западна Либия също се придвижват към Триполи, с цел да защитят столицата от възможна офанзива на източнолибийските сили, заяви Ройтерс, като се базира на локални поданици.

Няма военно решение на рецесията в Либия, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш,

Съединени американски щати, Франция, Англия, Италия и Обединените арабски емирства приканиха " всички страни " в спора в Либия към " неотложно понижаване на напрежението ". Лондон изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност, което може да се организира още през днешния ден.

Засега ситуацията в Триполи е спокойна, само че Либия остава надълбоко разграничена от 2011 година Правителството на националното единение бе основано през 2015 година след съглашение, подкрепено от Организация на обединените нации, Либийската национална войска е срещу него. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР