Великобритания планира да разработи нов тарифен график, който ще влезе

...
Великобритания планира да разработи нов тарифен график, който ще влезе
Коментари Харесай

Обединеното кралство въвежда нови тарифи за глобалната търговия от 2021 година

Англия възнамерява да създаде нов тарифен график, който ще влезе в действие на 1-ви януари 2021 година и ще се ползва за вноса на артикули от страни по света, с които Обединеното кралство няма други търговски съглашения, съобщи в четвъртък английското държавно управление.

Правителството на Борис Джонсън стартира четириседмична консултация, с цел да помогне за оформянето на новия си тарифен режим за Най-облагодетелствана нация (Most Favored Nation, или MFN), който ще бъде прочут като Глобални цени на Обединеното кралство.

" Тарифите ще се ползват за всички артикули, импортирани в Обединеното кралство, в случай че не се ползват изключения като преференциално съглашение или анулация на цените ", съобщи държавното управление.

Тарифният график няма да се ползва за артикули, идващи от разрастващите се страни или артикули, идващи от страни, които към този момент са договорили съглашение за свободна търговия с Англия, се споделя в известието. Този нов режим може да включва опростяване на митническите цени или унищожаване напълно на митата за артикули, за които Англия няма вътрешно произвеждане.

" Жизнено значимо е в този момент да се отдалечим от комплицираната тарифна скица, наложена ни от Европейския съюз ", се показва в изказване на английският министър на търговията Лиз Трус.

" Това е нашата опция да зададем лична тарифна тактика, която да е подобаваща за английските консуматори и бизнес в цялата ни страна ", означи тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР