Великобритания планира да издаде пет хиляди временни визи на чужденци,

...
Великобритания планира да издаде пет хиляди временни визи на чужденци,
Коментари Харесай

Великобритания спешно търси шофьори на тирове, издава пет хиляди временни визи на чужденци

Великобритания възнамерява да издаде пет хиляди краткотрайни визи на чужденци, с цел да компенсира дефицита на водачи на тежкотоварни камиони. Липсата на работна ръка в бранша докара до нарушение на снабдителните вериги и доставките на гориво. Пред бензиностанциите на Острова се извиха дълги опашки. Властите приканиха хората да не се запасяват под паника, в това число в туби, и по опция да отсрочат зареждането.

С наближаването на Коледа дефицитът на водачи на Острова основава риск и от недостиг на други артикули, в това число храни. Има концепция и за привличане на фрагменти от армията.

Правителството съобщи, че в рафинериите има задоволително гориво. Някои бензиностанции обаче са затворени. Според управляващите не работят под един % от тези търговски обекти, а в мрежата има " задоволителни количества за обикновено прилагане по това време на годината ". Най-голямата верига регистрира, че 20 от нейните 1200 бензиностанции са затворени, а в сред 50 и 100 обекта липсва най-малко един тип гориво.

В Обединеното кралство има дефицит на към 100 хиляди водачи на тежкотоварни камиони, регистрира браншовата асоциация. Съществуващият недостиг на хора се задълбочава и от други фактори като пандемията от COVID-19 и последствията от Брекзит. Младите хора заобикалят специалността - междинната възраст на тежкотоварните водачи във Англия е 55 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР