Великобритания отхвърля всякаква възможност за удължаване на преговорите с ЕС,

...
Великобритания отхвърля всякаква възможност за удължаване на преговорите с ЕС,
Коментари Харесай

Барние: Лондон отхвърля всякакво удължаване на преговорите с ЕС

Великобритания отхвърля всякаква опция за удължение на договарянията с Европейски Съюз, заяви през днешния ден европейският основен договарящ Мишел Барние. Той означи, че на втория кръг от договарянията за бъдещите връзки тази седмица е било изяснено, че времето за разискване изтича в края на октомври и преходният период се изчерпва с настъпването на идната година.

Барние посочи, че Англия има опция да изиска удължение на времето за договаряния с една или две години преди 30 юни. Той добави, че даже Лондон да не се възползва от тази опция, към момента има време за постигането на съглашение.

Главният договарящ изрази отчаяние от диалозите тази седмица и съобщи, че към този момент английската страна не улеснява постигането на договореност. По неговите думи задачата е да има равнопоставеност на пазара сред Европейски Съюз и Англия, както и английската страна да ползва отбрана на персоналните данни по европейските правила, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Барние заяви, че през март Европейски Съюз е изпратил на Лондон предложенията си за бъдещия контракт от към 350 страници. Той добави, че има договореност наличието на предложенията към този момент да остане загадка за страните от Европейски Съюз и Европейския парламент.

Главният договарящ изрази паника, че договореностите от към този момент постигнатото и утвърдено от Народното събрание в Лондон съглашение за отдръпването на Англия от Европейски Съюз не се съблюдават. Той добави, че съгласно английската страна мненията на Лондон и Европейски Съюз в новите договаряния към този момент по никакъв начин не са близки.

До края на тази година Европейски Съюз и Англия са в временен период след раздялата. От началото на 2021 година Англия става непозната за Европейски Съюз страна, в случай че не удължи преговорния период за бъдещите връзки. При липса на съглашение от идната година рамката на връзките сред двете страни ще бъде интернационалното право, като в същото време Англия напуща напълно единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР