Великобритания отчете нов рекорд на жертви на Covid-19 за едно

...
Великобритания отчете нов рекорд на жертви на Covid-19 за едно
Коментари Харесай

Над 1 500 починали след заразяване с коронавирус във Великобритания за ден

Великобритания регистрира нов връх на жертви на Covid-19 за едно денонощие - 1564. Премиерът даде обещание предложение на ваксина 24 часа, седем дни в седмицата, незабавно щом бъдат обезпечени нужните количества, съобщи БНР.
Откакто се води статистика от началото на първата вълна на пандемията, това е най-високият брой жертви. Починалите пациенти са на възраст от 39 до 102 години и единствено 46 от тях не са имали съпътстващи болести. 202 от умрелите са в Лондон. Предишният връх от 1 325 умряли бе маркиран на 8 януари. Наблюдава се обаче спад на броя на инфектираните. Четвърто денонощие подред той е под 50 000.
 Изпробват ново лекуване на Covid-19 във Англия Изпробват ново лекуване на Covid-19 във Англия
Във Англия стартира огромно тестване на ново лекуване, на което се разпореждат огромни очаквания да помогне на пациентите с Covid-19 д...
Междувременно министър председателят Борис Джонсън съобщи в Народното събрание, че всеобщото имунизиране ще се прави без отмора 24 часа в денонощието. В момента центровете за имунизиране са отворени от 8:00 до 22:00 часа. Единственият възпиращ фактор е наличността на ваксина. През седмицата се чакат нови доставки на към този момент пуснатите в приложимост ваксини на „ Пфайзер/Бионтек “ и „ Оксфорд/АстраЗенеса “.  Одобрена е също и имунизацията на „ Модерна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР