Великобритания отчете най-бързия си икономически растеж от близо година през

...
Великобритания отчете най-бързия си икономически растеж от близо година през
Коментари Харесай

Великобритания отчете най-бързия си икономически растеж от близо година

Великобритания регистрира най-бързия си стопански напредък от близо година през тримесечния интервал до юли с помощта на забележителните потребителски разноски, нараснали поради Световното състезание по футбол и извънредно топлото време, сочат публични данни, представени от Ройтерс.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната за обсъждания тримесечен интервал се е нараснал с 0,6 % по отношение на предходния тримесечен интервал, посочи английската статистическа работа. За интервала от три месеца до юни растежът бе 0,4 %.

Това е най-бързият напредък от август 2017 година и би трябвало да успокои английската централна банка, която увеличи главната си рента предишния месец за повторно от десетилетие, прогнозирайки напредък за третото тримесечие от 0,4 %, а за цялата година 1,4 на 100.

Икономическата интензивност във Англия се съживи след едно много едва начало на годината. Месечните данни са променливи, само че това възкръсване сочи, че Англия навлиза в основната фаза на договарянията по Брекзита в по-добра форма, в сравнение с се очакваше преди шест месеца, сподели икономистът Ян Стюард от Делойт (Deloitte).

Растежът на английската стопанска система се забави след юни 2016 година, когато британците взеха решение на референдум, че страната би трябвало за излезе от Европейски Съюз.

Някои бизнес изследвания сочат, че фирмите отсрочват капиталовите си проекти, тъй като не престават да бъдат неразбираеми изискванията, при които Англия ще напусне Европейски Съюз на 29 март.

Спрямо година по-рано растежът през юли е бил 1,6 на 100, а по отношение на юни е бил 0,3 %. Очакванията бяха надлежно за напредък от 1,4 на 100 и 0,2 на 100.

Повече от година скокът на инфлацията след поевтиняването на английската лира вследствие на референдума притиска потребителите, а заплатите не порастват със същото движение.

Все отново през последните месеци изследвания сочат, че извънредно топлото лято е насърчило британците да харчат повече за питиета и визити на кръчми и заведения за хранене.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР