"Великобритания оставиха училищата до последния момент отворени. Ние предприехме по-добри

...
"Великобритания оставиха училищата до последния момент отворени. Ние предприехме по-добри
Коментари Харесай

Математикът Томов нахока Глория и Алибегов и предрече още по-строги К-19 мерки ВИДЕО

"Великобритания оставиха учебните заведения до последния миг отворени. Ние предприехме по-добри и верни дейности, въпреки че съгласно мен късно ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия математикът Лъчезар Томов.

"Проблемът с заведенията за хранене е, че когато се отворят, не се знае каква дисциплинираност ще се съблюдава.

Видяхте представителя на сектора (бел. ред. - Ричард Алибегов) по какъв начин върви с маска под носа. Видяхте по какъв начин се празнуваше и по Коледа със инфектираната певица Глория ", съобщи Томов.

Експертът изрази мнение, че 2 млн. души и половина могат да бъдат имунизирани до лятото, само че би трябвало да се обърне публичното мнение. Затова обаче би трябвало масирана акция за имунизация, с цел да видят хората, че няма заплаха от имунизацията. Нека да се приказва и с хора, оживели от вируса, само че нетрудоспособни, тъй като имат затруднения и кардиологични проблеми, съобщи той.

Репродуктивното число е доста ниско - 0.7, само че действително не знаем по какъв начин се движи то, тъй като децата не се тестват. За този вирус се знае, че визира децата по-ефективно от възрастните. Ако се тестват деца, то репродуктивното число ще скочи над 1, разкри Томов.

"Активните случаи са към 60-70 хиляди, които са преносители на болестта ", изясни още той.

Ще усетим незабавно момента, в който новият вариант стане преобладаващ у нас. При едни и същи ограничения, водели до спад, ще стартира евентуален растеж на случаите. Той е задоволително инфектиран, с цел да преодолее закрепени ограничения. Тогава ще ни трябват по-строги.

Опасността от новия вариант в действителност е по-голяма, само че той още веднъж може да се управлява. Въпросът е да не го оставим да доближи високи нива”, сподели Лъчезар Томов и добави:

„ Всичко зависи от това какви ограничения взимаме и по какъв начин действаме като общество и като човеци. Видяхте, че можем да направляваме вируса в България”.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР