Великобритания осъди отвратителните нападения срещу хуманитарни работници в Судан и

...
Великобритания осъди отвратителните нападения срещу хуманитарни работници в Судан и
Коментари Харесай

Великобритания осъди нападенията срещу хуманитарни работници в Судан

Великобритания осъди " отвратителните " набези против филантропични служащи в Судан и предложи да не се пътува до страната след експлоадирането на яростни боеве, заяви ДПА.

През последните дни се стигна до конфликти сред армията и мощна паравоенна мощ, които си оспорват контрола над страната. Загинаха десетки цивилни и се твърди, че въздушните удари и обстрелът са се засилили в някои елементи на столицата Хартум и прилежащия град Омдурман.

Британският държавен министър към министерството на външните работи Андрю Мичъл съобщи, че " ескалацията на насилието е извънредно тревожна ", след което добави пред Народното събрание, че " почтени цивилни жители към този момент изгубиха живота си и аз съм ужасяващ ".

" Продължаващите сражения единствено ще лишават живота на още цивилни и ще влошат съществуващата филантропична рецесия ", означи Мичъл. " Служителите на филантропичните организации и цивилните жители в никакъв случай не би трябвало да бъдат цел. На организациите за помощ би трябвало да бъде разрешено да доставят безвредно животоспасяваща помощ на тези, които обезверено се нуждаят от нея. Това е непоносим процес на събитията, въпреки че за жалост не е единственият случай, в който филантропични служащи стават цел по този метод. "

Мичъл акцентира, че държавното управление предлага да не се пътува до Судан. Британският световен център за реагиране приема сигнали и оказва поддръжка на английските жители и техните родственици.

Говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин също предложи през днешния ден на жителите на страната да заобикалят визити в Судан, заяви ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР