Великобритания официално отмени днес мораториума върху добива на шистов газ

...
Великобритания официално отмени днес мораториума върху добива на шистов газ
Коментари Харесай

Великобритания отменя мораториума за добив на шистов газ чрез хидравличен фракинг

Великобритания публично анулира през днешния ден мораториума върху добива на шистов газ посредством хидравличен фракинг, който бе в действие от 2019 година, съобщи Ройтерс.
Доставките на енергоносители са " безспорен приоритет ", подчертаха управляващите в Лондон.

Държавният министър за бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че би трябвало да бъдат проучени всички източници на сила.

Фракингът, при който шистов газ се извлича от подземни скали чрез разбиването им с вода и химикали под високо налягане, бе неразрешен в Обединеното кралство, откакто регулаторен орган уточни, че не е допустимо да се планува магнитудът на земетресенията, които технологията може да провокира.

Правилата изискваха добивът посредством фракинг да стопира всякога, когато технологията води до земетресение с магнитуд от или над 0,5. Според учени този предел ще би трябвало да бъде нараснал, в случай че Англия има намерение да развива шистовия рандеман.

Правителството уточни, че повдигането на мораториума ще разреши обновяване на сондажите и събирането на повече данни, което да изгражди схващане за това по какъв начин шистовият газ може да бъде добиван безвредно там, където има социална поддръжка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР