Великобритания обяви палестинската формация Хамас за терористична организация , заяви

...
Великобритания обяви палестинската формация Хамас за терористична организация , заяви
Коментари Харесай

Великобритания обяви Хамас за терористична организация

Англия разгласи палестинската групировка " Хамас " за терористична организация, съобщи Reuters с позоваване на министъра на вътрешните работи на Англия Прити Патил.

Съобщава се, че решаването е взето поради на това Обединеното Кралство да съгласува политиката си по отношение на Палестина с тази на Съединени американски щати и Европейски съюз. " Хамас " има основни удобни условия за терористична дейнос т, включително допир до голямо количество съвременни оръжия, както и алтернатива за подготовка на терористи. Именно затова през днешния ден предложих възбраната на " Хамас ", - заяви министър Патил. Европейски съюз жигосах тероризма на " Хамас " срещу Израел Отговарът на Израел въпреки че би трябвало да е съразмерен и според интернационалното право.

Тя добави, че следва във връзка с решаването Народното събрание да гласоподава законопроект през идната седмица.

Обявяването на " Хамас " за терористична организация, от което следва възбраната за интензивността й съгласно закона за тероризма, значи, че всеки, който показва поддръжка за организацията или използва нейната символика, попада под ударите на този закон.

Премиерът на Израел Нафтали Бенет и израелският външен министър Яир Лапид приветстваха решаването на Англия. " Хамас " разгласи за предатели страните, нормализирали връзките си с Израел Тези страни трябвало да изпитват срам
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР