Великобритания обяви обществена поръчка за създаването на нови паспорти за

...
Великобритания обяви обществена поръчка за създаването на нови паспорти за
Коментари Харесай

Нови паспорти за британците


Англия разгласи социална поръчка за основаването на нови паспорти за английските жители, откакто страната ще излезе от Европейски Съюз през 2019 година За производител на тези паспорти, все още, се спряга френско-холандска компания, а не английска.

Британската De La Rue се готви да подаде тъжба против предварителното решение за подписване на контракт с основаната в Париж - Gemalto.

Междувременно подписка, стартирана от вестника “Дейли Мейл “, за това не европейските паспорти да се вършат във Англия, събра 266 000 подписа.

Британското държавно управление реши да удължи с две седмици периода за наддаване, откакто вътрешният министър удовлетвори молбата на De La Rue. Говорителят заяви, че подобен интервал на „ изчакване ” не е необикновен. Въпреки това той изясни, че Gemalto остава най-вероятният победител.

„ След наддаването стана ясно, че те са най-способни да се оправят с нашите потребности свързани със основаването и обслужването на паспортите. Те са с най-хубавото качество и на най-хубавата цена за данъкоплатците ”, добави той.

Завръщането на синя английски паспорт на мястото на аления европейски е знак за възобновяване на английският суверенитет.

Поддръжниците на Брекзита акцентират, че ще бъде „ национално оскърбление ”, в случай че паспортите се вършат в Европейски Съюз.

De La Rue признават, че ще бъдат по-скъпата алтернатива за данъкоплатците, само че пък тяхното предложение е било с по-високо качество и с по-висока степен на отбрана. „ Ние удостоверяваме, че подхващаме първи крачки по процедура за обжалване на краткотрайното решение ”, допълниха от компанията.

Британските паспорти имат тъмносиня корица от 1921 година Англия сменя цвета им на тъмночервено през 1988 година дружно с другите страни от Европейски Съюз.

Англия ще напусне съюза през март 2019 г, а производството на новите паспорти ще стартира през октомври 2019 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР