Великобритания обяви днес, че ще забрани износа на луксозни стоки

...
Великобритания обяви днес, че ще забрани износа на луксозни стоки
Коментари Харесай

Великобритания ще забрани износа на луксозни стоки за Русия; налага нови вносни мита


Англия разгласи през днешния ден, че ще забрани износа на първокласни артикули за Русия и ще наложи нови 35-процентови мита върху вноса на съветски артикули за 900 млн. бр. лири (1,2 милиарда долара), в това число водка, метали, торове и други първични материали, съобщи Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2542
Мярката е следващата глоба, наложена от английското държавно управление против Русия поради нашествието в Украйна. 

Очаква се по-късно през днешния ден да бъдат оповестени още санкционни ограничения против богати руснаци. 

" Новите ни мита ще изолират още повече съветската стопанска система от международната търговия, гарантирайки, че тя не се възползва от учредената на правила интернационална система, която Москва не почита ", уточни в изказване финансовият министър Риши Сунак. 

Правителството съобщи, че ще посочи в допълнение кои артикули са наранени от възбраната за експорт, само че те най-вероятно ще включват първокласни фешън артикули, произведения на изкуството и първокласни коли. 

Стоките, които ще бъдат обложени с спомагателни 35-процентови мита са определени по този начин, че да се понижи до най-малко резултатът върху английската стопанска система, а резултатът за съветската стопанска система да бъде оптимален. Сред тях са желязо, стомана, торове, дървесина, автомобилни гуми, жп контейнери, цимент, мед, алуминий, сребро, олово, желязна руда, алкохолни питиета, стъклени произведения, маслодайни семена, хартия и картон, машини, антики, естествени и изкуствени кожи, кораби, бяла риба и други. 

Британското държавно управление разгласи също така, че отдръпва цялата поддръжка за експортно финансиране към Русия и Беларус.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР