Великобритания обяви днес, че ще дари шест подводни дрона на

...
Великобритания обяви днес, че ще дари шест подводни дрона на
Коментари Харесай

Великобритания дарява на Украйна шест подводни дрона за неутрализиране на мини

Великобритания разгласи през днешния ден, че ще подари шест подводни дрона на Украйна, с цел да ѝ помогне да обезврежда съветските мини край крайбрежията си и ще образова украинските бойци да боравят с тях, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6781
Тези „ леки, независими устройства са предопределени за потребление в плитки крайбрежни зони, и са способни да работят до 100 метра под морското ниво за разкриване, локализиране и идентифициране на мини..., тъй че военноморските сили на Украйна да могат да ги обезвреждат “, се споделя в изказване на английското министерство на защитата.

Според министерството " десетки членове на украинския флот ще бъдат подготвени да употребяват тези дронове през идващите няколко месеца, а образованието към този момент е почнало за първите украински моряци ". Обучението ще бъде обезпечено от Англия и Съединени американски щати.

Тази нова военна помощ идва в миг, когато съгласно английското министерство на защитата „ Русия трансформира храната в оръжие, като унищожава украинското селско стопанство и постанова обсада на пристанищата на страната в Черно море, с цел да предотврати износа “.

Въпреки че няколко кораба, пренасящи зърно, съумяха да изоставен Украйна според изискванията на съглашение, контрактувано с посредничеството на Организация на обединените нации, тези интервенции " остават лимитирани от подводни мини, оставени от съветските сили по крайбрежието " на страната, твърди Лондон. През май министър председателят Борис Джонсън разгласи транш от 300 милиона английски паунда (355 милиона евро) военна и филантропична помощ за Украйна, който последва предходен пакет от 450 милиона английски паунда, включващ даване на ракети, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР