Великобритания обяви, че ще свика спешно заседание на здравните министри

...
Великобритания обяви, че ще свика спешно заседание на здравните министри
Коментари Харесай

Извънредно заседание на здравните министри на Г-7 заради Омикрон

Великобритания разгласи, че ще свика незабавно съвещание на здравните министри на Г-7 на следващия ден, с цел да бъде разисквано развиването на обстановката към новия вид на ковид - Омикрон, съобщи Ройтерс.

Британското държавно управление разгласи през вчерашния ден нови ограничения в опит да забави разпространяването на разновидността. Затегнати са разпоредбите за идващи в страната, а носенето на маски става наложително в комерсиалните обекти и публичния превоз в Англия.

Някои възпитаници също ще би трябвало да носят маски в общите елементи на учебните заведения.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за защитни ограничения и бързи дейности, съобщи ДПА.

" Приемаме разновидността Омикрон доста съществено и знаем, че се надпреварваме с времето ", сподели Фон дер Лайен при посещаване в Латвия.

Тя добави, че към момента не всичко е известно, като учени и производители ще имат потребност от две до три седмици, с цел да получат цялостна визия за силата на разновидността.

Общото предписание е: " Надявайте се на най-хубавото, подгответе се за най-лошото ", акцентира председателката на Европейска комисия.
По думите й Европейски Съюз е " на несъмнено ", когато става дума за имунизациите.
Договорът в " Пфайзер/Бионтех " за закупуване на 1,8 милиарда ваксини включва уговорка, позволяваща производителите да приспособяват имунизацията към нови разновидности в границите на 100 дни, сподели Фон Дер Лайен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР