Великобритания обяви, че Северна Корея стои зад кибератаката с вируса

...
Великобритания обяви, че Северна Корея стои зад кибератаката с вируса
Коментари Харесай

И Великобритания обвини КНДР за вируса Уонакрай

Великобритания разгласи, че Северна Корея стои зад хакерската атака с вируса " Уонакрай ", който засегна стотици хиляди компютъра по света по-рано тази година, оповестяват международни организации.

Така Обединеното кралство се причисли към Съединени американски щати, които по-рано показаха Пхенян за провинен.

Националният център за киберсигурност на Англия е оценил, че с огромна възможност севернокорейската хакерска група Lazarus стои зад една от най-големите офанзиви против Англия, оповестиха от външното министерство на страната.

" Ние осъждаме тези дейности и се ангажираме да работим с всички виновни страни за битка с деструктивното и незаконно потребление на киберпространството ", сподели министърът по националната сигурност Тарик Ахмад.

Според него употребяваният от КНДР вирус е посочил, че Пхенян се е опитал да заобиколи глобите.

Междувременно Том Босърт, консултант по вътрешна сигурност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, разкри, че " Facebook " и " Майкрософт " са осуетили кибердействия на КНДР през предходната седмица, осведоми Ройтерс.

Босърт не разкри детайлности, само че разясни, че американското държавно управление приканва фирмите да сътрудничат в киберсигурността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР