Великобритания обвини Русия в разпространяване на полуистини и полулъжи. Това

...
Великобритания обвини Русия в разпространяване на полуистини и полулъжи. Това
Коментари Харесай

Лондон и Москва се хванаха за гушите в ООН заради Скрипал! Валят страшни обвинения, напрежението ескалира до небето

Великобритания упрекна Русия в разпространение на " полуистини и полулъжи ". Това се случи по време на спор в Организация на обединените нации по отношение на химическата офанзива против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал. Руски представители цитираха британци от опозицията, които сложиха под подозрения повдигнатите обвинявания, оповестява " Ройтерс ".

Лондон упреква Москва, че е употребила химически сътрудник " Новичок " за елиминирането на Скрипал и щерка му, които се намират в сериозно положение в болница. Русия отхвърля обвиняванията. Руски дипломати обявиха на Конференцията по разоръжаване на Организация на обединените нации в Женева, че Лондон не е извършил отговорностите си, защото не е споделил доказателствата по случая. Те подчертаха, че Русия е почтена до доказване на противното. Денис Давидов посочи, че водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин е изискал минимум парламентарна оценка на следствието, само че е получил негативен отговор. Не е нужно да разясня повече, добави той.

Четете още: Един от основателите на " Новичок " сензационо: Русия не може да стои зад отравянето, тъй като... шпионинът Скрипал е още жив!

Потвърдено е, че Русия е унищожила химическите си оръжия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Русия не е правила изследвания на Новичок, макар че изследванията са траяли във Англия и доста други страни, продължи съветският представител. По думите му офанзивата против Скрипал е осъществена до град Солсбъри, който се намира до държавната лаборатория Портън даун, където евентуално може да е създаден невротоксинът, подчертава Давидов. Една от съставките също съществува в Съединени американски щати отдавна, разгласи представителят на Русия. Британският дипломат Матю Роуленд съобщи, че Русия употребява " серия от безумни хипотези и полуистини и полулъжи ", които отвличат вниманието от истината. Според него изказванията, че новичокът е погубен са " неразбираеми ".

Четете още: Изгонените от Лондон съветски дипломати напуснаха Острова със сълзи в очите.

Роуленд не е склонен с Давидов, че Русия има право да види доказателствата , пояснявайки, че той се пробва да обърка картината с подвеждащи процедурни причини.

" Опитът на Русия да се скрие зад измислено пояснение на конвенцията за химически оръжия никого не може да заблуди ", продължи нападките английският дипломат.

Американският дипломат за разоръжаване Робърт Ууд дефинира като " неуместна " позицията на Москва, че употребяваният новичок може да е от английска или американска лаборатория. Според него това е образец за типична съветска агитация, с която Москва упреква други за това, което самата тя е направила.
Давидов отговори на нападките, че на английските източници не може да им се има вяра.

Давидов отговори на нападките, че на английските източници не може да им се има вяра. Всички си спомняме доста добре, че публичното мнение в тази страна повярва на думите на премиера Тони Блеър, когато той поведе страната си във войната с Ирак. Той удостовери и беше изцяло уверен, че режимът на Саддам Хюсеин има химически оръжия, само че се оказа, че е бил измамен от личните си съдружници, сподели съветският представител.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР