Великобритания обвини още един българин за шпионаж в полза на

...
Великобритания обвини още един българин за шпионаж в полза на
Коментари Харесай

Разглеждат обвиненията срещу българина, заподозрян за шпионаж във Великобритания

Великобритания упрекна още един българин за шпионаж в интерес на Русия. Британската кралска прокуратура заяви, че 38-годишният Тихомир Иванчев е шестият обвинен член на съветска шпионска мрежа, основана в страната. Обвиненията против него ще бъдат прегледани в съда през днешния ден.

Иванчев е бил задържан на 7 февруари. Точно година, откакто бяха арестувани петима наши сънародници, към този момент упрекнати в шпионаж в употребява на Русия.

Първоначално Иванчев е бил пуснат под гаранция, само че по-късно кралската прокуратура е разкрила спомагателни доказателства за присъединяване в така наречен шпионска клетка на българите и той е бил арестуван още веднъж.

Днес в съда Кралската прокуратура ще показа доказателства, на база които ще бъде решено дали да признаят Иванчев за отговорен в събиране на информация за набиране на сведения в полза на съветските специфични служби.

Това, което е ясно, е, че Иванчев се намира от години на Острова. През 2018 година е основал компания за дизайн. Неговата адресна регистрация се намира в Западен Лондон, където е и тази на Ваня Габерова – една от другите арестувани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР