Великобритания обмисля разполагането на значителни сили в рамките на НАТО

...
Великобритания обмисля разполагането на значителни сили в рамките на НАТО
Коментари Харесай

Лондон обмисля разполагане на още войски в Европа |

Англия обмисля разполагането на обилни сили в границите на НАТО като част от проект за подсилване на границите на Европа в отговор на скупчването на съветски военни елементи на границата с Украйна, заяви английското държавно управление в събота, съобщи Ройтерс.

Позицията на Обединеното кралство е, че всякакво съветско нахлуване в Украйна ще бъде посрещнато с бързи наказания и ще бъде опустошително и за двете страни.

Джонсън обмисля най-голямото допустимо предложение към членките на НАТО в скандинавските и балтийските страни, с което английските сили ще бъдат удвоени, а в Естония ще бъде изпратено отбранително въоръжение, оповестиха от офиса на английския министър председател.

" Този пакет ще изпрати ясно обръщение до Кремъл - ние няма да поносим тяхната дестабилизираща интензивност и постоянно ще стоим до нашите съдружници в НАТО пред лицето на съветската неприязън ", се споделя в изказване на Джонсън.  " Разпоредих на нашите въоръжени сили да се приготвят за разполагане в Европа идната седмица, с което да подсигуряваме, че сме в положение да подкрепим съдружниците си в НАТО ", декларира той.

Официалните представители ще уточнят детайлите на английското предложение идната седмица в Брюксел, където министрите от страните-членки ще обсъдят военните благоприятни условия.

В началото на идващия месец Джонсън ще направи второ пътешестване за срещи с държавни ръководители от НАТО, оповестиха от офиса му. Освен това той ще организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

Министрите на външните работи и на защитата на Англия ще посетят Москва за диалози с съветските си сътрудници през идващите дни за възстановяване на връзките и деескалация на напрежението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР