Великобритания не е поканила представители на Русия, Беларус и Мианмар

...
Великобритания не е поканила представители на Русия, Беларус и Мианмар
Коментари Харесай

Великобритания не покани Русия на погребението на кралицата

Великобритания не е поканила представители на Русия, Беларус и Мианмар да участват на държавното заравяне на кралица Елизабет, което ще се състои идващия понеделник, заяви във вторник източник от Уайтхол, съобщи „ Мирър ”. 

Англия, дружно със западните си съдружници, се пробва да изолира Русия и нейния съдружник Беларус на международната сцена с стопански наказания и други ограничения в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.



Мианмар и неговите военни също са обект на английски наказания, защото Лондон ускорява поддръжката си за общността на рохингите в страната от Югоизточна Азия.

Очаква се на погребението на кралица Елизабет в Лондон да участват към 500 задгранични високопоставени посетители, като предложения са изпратени до държавните глави на множеството страни, с които Англия поддържа дипломатически връзки.



Множество международни водачи – от президента на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън до министър-председателите на Канада, Австралия и Нова Зеландия – са удостоверили наличието си на събитието, което евентуално ще бъде една от най-големите дипломатически срещи на Англия от години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР