Великобритания не е гласувала за излизане от Европейския съюз през

...
Великобритания не е гласувала за излизане от Европейския съюз през
Коментари Харесай

Великобритания не гласува за Брекзит заради натиска на Русия, убеждава Борис Джонсън

Англия не е гласувала за излизане от Европейския съюз през 2016 година поради какъвто и да е напън от страна Русия . Това разгласи английският министър председател Борис Джонсън, откакто през вчерашния ден беше оповестен отчет, съгласно който английското държавно управление не е разследвало дали Москва се е намесила в референдума, оповестява " Ройтерс ".

" Хората в тази страна не гласоподава за излизане от Европейски Съюз поради напън от страна на Русия или съветска интервенция - те гласоподаваха, тъй като желаеха да вземат назад контрола ", акцентира Джонсън пред английските депутати.

" Обединеното кралство е водещо в света във връзка с предизвестието за съветската интервенция ", увери още той.
 Англия измежду главните западни цели на Русия
Англия измежду главните западни цели на Русия

Русия била " доста кадърен съперник "

Междувременно английският транспортен министър Грант Шапс също настоя, че нямало доказателства за съветска интервенция в референдума за Брекзит през 2016 година и английските шпиони не са спирали да наблюдават дейностите на Русия .

Комисията по разузнаването и сигурността към Камарата на общините (долната камара на английския парламент) показва в отчета, че Русия се е намесила в референдума за самостоятелност на Шотландия през 2014 година, само че тя не се е сдобила с твърди доказателства за съветска интервенция в общонационалното допитване за Брекзит.

Въпреки че английските депутати са отбелязали изказванията за интервенция в Брекзит, а някои проучвания сочат към съветски опити за въздействие върху акцията, те акцентират, че английското държавно управление и специфичните служби не са издирили доказателства за интервенция на Русия .

" Трябва да има някакво доказателство, че има проблем там, което го няма ", отговори Шапс пред Sky News на въпрос дали би трябвало да има в допълнение следствие на вероятно съветско вмешателство в референдума за участието на Англия в Европейския съюз.

" Не мисля, че това е казусът, а точно, че специфичните служби са пренебрегнали заплахата ", сподели още Шапс.
 Кремъл отхвърля Русия да се е месила в референдумите във Англия
Кремъл отхвърля Русия да се е месила в референдумите във Англия

" Русофобия във подправена рамка "

От своя страна английският министър по сигурността Джеймс Брокъншър отхвърли обвиняванията, че държавното управление заобикаля да ревизира дали Русия се е намесила в референдума за Европейски Съюз, като добави, че държавното управление е подхванало стъпки за по-добро справяне с всяка опасност от Москва .

" Категорично отхвърляме всяко съмнение, че Англия интензивно заобикаля следствието на Русия ", акцентира той пред английските депутати.

" Ние не се опасяваме да действаме, когато е належащо, с цел да защитим Англия и нашите съдружници от всяка държавна опасност ", настоя още Брокъншър.

Русия неведнъж отхвърля да се е месила на Запад, потвърждавайки, че Съединени американски щати и Англия били обхванати от антируска нервност. Британското държавно управление неведнъж е казвало, че няма доказателства за сполучлива интервенция на Русия в Брекзит.

Така нареченият отчет за Русия на Комисията по разузнаването и сигурността към английския парламент прикани английските шпиони да изготвят оценка на съветската интервенция в референдума за Европейски Съюз.

Докладът дефинира Русия като враждебна мощ, която съставлява забележителна опасност за Англия и Запада в редица фронтове, от шпионаж и хакерски атаки до интервенция в избори и пране на мръсни пари.

" Обединеното кралство приветства съветските пари, а бяха заложени малко въпроси - в случай че въобще бяха заложени - по отношение на произхода на това доста благосъстояние ", се споделя в отчета и се добавя: " Обединеното кралство се преглежда като изключително удобна дестинация за съветските олигарси и техните пари . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР