Великобритания нареди на 1000 военнослужещи да бъдат в състояние на

...
Великобритания нареди на 1000 военнослужещи да бъдат в състояние на
Коментари Харесай

Великобритания постави 1000 войници в готовност заради Украйна

Великобритания подреди на 1000 военнослужещи да бъдат в положение на подготвеност да окажат помощ, ако при съветско нахлуване против Украйна се стигне до филантропична рецесия, съобщи Ройтерс. Повече детайлности не се оповестяват, съобщи NOVA.

Ройтерс отбелязва, че това се случва преди английският министър председател Борис Джонсън да посети Брюксел и Варшава по-късно през днешния ден, където той ще изтъкне нуждата от твърдо придържане към правилата на НАТО и ще разиска способи по какъв начин Англия би могла да окаже военна помощ, до момента в който Русия струпва войски по украинската граница. Обиколката му е част от усилената интернационална дипломация в подтекста на напрежението към Украйна.

В понеделник Лондон разгласи, че ще изпрати още 350 бойци в Полша, откакто предходната година към този момент изпрати 100, които да ѝ оказват помощ за оправянето с миграционната рецесия по границата с Беларус. Вчера английската премиерска канцелария повтори, че всякакво по-нататъшно военно нахлуване на Русия в Украйна евентуално ще докара до всеобщо разселване на хора по границата на Европа, което ще засегне страни като Полша и Литва.

От „ Дауининг стрийт” прецизираха, че Джонсън ще разиска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлагането на Англия да укрепи защитата на Алианса, в това число посредством удвояване на военните си в Естония, посредством повече самолети на Кралските военновъздушни сили в Южна Европа и посредством изпращането на корабоплаване в Източното Средиземноморие на патрулния транспортен съд „ Трент” и унищожител Тип 45.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР