Великобритания налага санкции на Беларус заради ролята ѝ в руската

...
Великобритания налага санкции на Беларус заради ролята ѝ в руската
Коментари Харесай

Великобритания налага санкции и срещу Беларус

Великобритания постанова наказания на Беларус поради ролята ѝ в съветската инвазия в Украйна, заяви английското държавно управление.

Министърът на външните работи Лиз Тръс съобщи, че глобите се вкарват против обособени лица и организации поради ролята, която страната играе в съветската инвазия в Украйна.

„ Режимът на Лукашенко интензивно подкрепя и подстрекава противозаконното навлизане на Русия и ще бъде заставен да усети икономическите последствия за поддръжката си за Путин”, гласи известието на Тръс.

Вчера се появи информация, че беларуски войски са се включили към съветската инвазия и са влезнали в Украйна.

‼️На Чернігівщину зайшли білоруські війська. Інформацію Суспільному підтвердив речник регіонального управління сил тероборони «Північ» Віталій Кирилов. Більше деталей згодом.
— Верховна Рада України (@verkhovna_rada)
Междувременно президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че ще разположи още войски по границата си с Украйна, само че няма проекти да се причисли към съветската военна интервенция там.

"Става въпрос за добре подготвени групи за бързо реагиране, които са подготвени да спрат всяка провокация и всяко военно деяние против Беларус ", сподели той, представен от

Беларуският президент означи, че е помолил съветския си сътрудник Владимир Путин да остави част от силите на Съюзната страна за отбрана на Гомелска област.

Беларус няма никакви проекти да се причисли към съветската военна интервенция в Украйна, увери Лукашенко и отхвърли изказванията, че беларуски бойци нападат Украйна от територията на страната си.

Според беларуския президент началото на договарянията сред Украйна и Русия е нараснало вярата, че може да бъде комплициран завършек на военните дейности.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР