Великобритания, която председателства през този месец Съвета за сигурност на

...
Великобритания, която председателства през този месец Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

ООН на спешна среща заради зверствата в Буча

Великобритания, която ръководи през този месец Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, привиква за на следващия ден съвещание на съвета за обсъждане на всеобщите убийства в Буча, съобщи Укринформ.

Новината заяви в Twitter непрекъснатият представител на Лондон в Обединените нации Барбара Удуърд.  " Този уикенд на ужасните фрагменти и в репортажите от Буча видяхме по какъв начин невъоръжени украински мирни поданици са били разстрелвани с вързани зад тила им ръце. Над 800 тела са били оставени на улицата или хвърлени в всеобщи гробове. Жени са били изнасилвани пред очите на децата си ", съобщи тя.

Утре на съвещание на Съвета за сигурност за Украйна ще бъдат разисквани доказателсва за военни закононарушения, осъществени на територията на Украйна, включително в Буча, означи Удуърд. " Ще използваме председателството си на Съвета за сигурност, с цел да осигурим бистрота, отговорност и правдивост ", добави тя.

Британският външен министър Елизабет Тръс заяви, че участието на Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида би трябвало да бъде замразено поради откритите в Буча, Украйна, тела и всеобщи гробове, съобщи Ройтерс.

" Предвид сериозните доказателства за военни закононарушения, в това число информации за всеобщи гробове и непоносимо кръвопролитие в Буча, Русия не може да остане член на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида ", написа тя в Twitter. " Членството на Русия би трябвало да бъде замразено. "

Такова мнение показаха и от Вашингтон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР