Великобритания извади Косово от дневния ред на ООН, съобщава сръбската

...
Великобритания извади Косово от дневния ред на ООН, съобщава сръбската
Коментари Харесай

Великобритания извади Косово от дневния ред на ООН

Великобритания извади Косово от дневния ред на Организация на обединените нации, оповестява сръбската медия B92.

Вчера Обединеното кралство пое ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и не включи Косово в дневния ред. Но Лондон ще продължи консултациите за реализиране на съглашение, откакто Русия и Китай упорстваха за осъществяване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Косово през този месец.

Информацията е доказана от сръбския външен министър Ивица Дачич, който приказва пред Prva TV.

Дачич счита, че изваждането на Косово от дневния ред съставлява огромен казус. Според него няма оправдателни аргументи за това и никой не може да изважда въпроса за Косово от дневния ред на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Министърът акцентира пред Танюг, че " в случай че Англия не желае, страните, които не са признали Косово, ще включат въпроса в дневния ред ".

Ръководителят на сръбската дипломация разясни, че за първи път от 10 година една страна е решила без значение да извади въпроса за Косово от дневния ред на Съвета за сигурност.

" Със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се организираха дълги, комплицирани и сложни съвещания, делегация от Сърбия беше поканена, само че Англия просто не желае тази тематика да бъде дискутирана в Съвета за сигурност ", сподели още Дачич и добави, че Англия желае да се разисква Косово при закрити врата, без присъединяване на Прищина и Белград, а също по този начин тематиката би трябвало да бъде обсъждана единствено два пъти в годината, защото счита, че обстановката в Косово е добра и няма потребност от полемики.

По думите на сръбския политик Русия и Китай въпреки това упорстват въпросът да бъде подложен на разискване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР