Великобритания иска да бъдат подведени под отговорност виновните за убийството

...
Великобритания иска да бъдат подведени под отговорност виновните за убийството
Коментари Харесай

Тереза Мей: Искаме да видим отговорност за това ужасяващо убийство на Кашоги

Великобритания желае да бъдат подведени под отговорност отговорните за убийството на журналиста Джамал Кашоги и Саудитска Арабия да проверява гибелта му задълбочено и в унисон с интернационалното право, прикани през днешния ден английската премиерка Тереза Мей, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица специфичен докладчик на Организация на обединените нации сподели, че престолонаследникът Мохамед бин Салман и други високопоставени саудитци би трябвало да бъдат разследвани за съучастничество в убийството на Хашоги. Според докладчика по извънсъдебните изтезания Аниес Каламар против тях има събрани достоверни доказателства.

Един саудитски министър сподели, че нейният отчет съдържа " безпочвени обвинявания ".

" Ние в действителност желаеме да забележим отговорност за това ужасяващо ликвидиране [...] Очакваме Саудитска Арабия да предприеме нужните дейности, които да подсигуряват, че такива нарушавания на интернационалното и националното право не могат да се случат още веднъж ", съобщи през днешния ден английската премиерка пред депутатите.

Тя означи, че Англия следи деликатно продължаващото следствие и чака то да протече " според интернационално приетите правни стандарти ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР