Великобритания има доказателства, че Русия складира нервнопаралитичния токсин Новичок, използван

...
Великобритания има доказателства, че Русия складира нервнопаралитичния токсин Новичок, използван
Коментари Харесай

Казусът Скрипал - поредна размяна на реплики между Великобритания и Русия

Великобритания има доказателства, че Русия складира нервнопаралитичния токсин Новичок, употребен против някогашния сътрудник Скрипал и щерка му. Това съобщи английският външен министър Борис Джонсън пред камерите на БиБиСи. Отровата на нападението може да е пристигнала от английска лаборатория край Солсбъри, загатна в същото студио съветският дипломат в Евросъюза Владимир Чижов.

Утре на Острова идват специалисти от Организацията за възбрана на химическите оръжия, с цел да изследват проба от отровата на нападението против семейство Скрипал, резултатите ще станат известни след минимум две седмици, разгласи английската дипломация.
Борис Джонсън, министър на външните работи на Англия: Имаме доказателства, че през последните 10 годиние Русия освен изследва способи за потребление на нервтопалатичи субстанции за убийства, само че и създава и складира Новичок.
Джонсън дефинира като сатирични изказванията на съветския дипломат в Евросъюза Владимир Чижов, че токсинът, употребен против Скрипал, може да е пристигнал от английската лаборатория.

Борис Джонсън, министър на външните работи на Англия: Това не е отговор на страна, която откровено има вяра в своята непорочност и желае да доближи до дъното на казуса.
Русия няма нищо общо с отравянето на семейство Скрипал, спряла е производството на всевъзможни химически оръжия още през 92-ра и съгласно Организацията за възбрана на химическите оръжия е унищожила всичките си ресурси през 2017-та. Това посочи Чижов в същата графа на БиБиСи.

Владимир Чижов, дипломат на Русия в Европейски Съюз: Сравнявате обещано нервнопаралитично вещество с проби, които държите във ваша лаборатория. Както е идвестно Портън Даун е най-големият английски боен обект за проучване на химическите оръжия. Той е единствено на 8 благи от Солсбъри.Андрю Мар, ефирен водещ: Нали не казвате, че отговорността е на Портън Даун.Владимир Чижов, дипломат на Русия в Европейски Съюз: Не знам, нямам доказателства, че нещо е било употребявано.
Към момента единствено Съединените щати още съхраняват химически оръжия сподели Чижов. Междувременно Чехия, Словакия и Швеция изрично отхвърлиха вчерашните изказвания на представителя на съветското външно министерство, че може да са източник на отровата против Скрипал.

Утре английският първи посланик ще се срещне в Брюксел с сътрудниците си от Eвросъюза и генералния секретар на НАТО. За немската преса Столтенберг съобщи, че чака на срещата на върха през юли Пактът да премисли отговора си към Русия, която, по думите му ставала по непредсказуема и нападателна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР