Великобритания и Северна Ирландия са заинтересовани от сътрудничество със стартиращи

...
Великобритания и Северна Ирландия са заинтересовани от сътрудничество със стартиращи
Коментари Харесай

Великобритания иска да инвестират в БГ стартъпи

Великобритания и Северна Ирландия са заинтригувани от съдействие със започващи български компании, които посредством своите английски сътрудници да могат да получат достъп до поддръжка и финансиране. Това съобщи посланикът на Обединеното кралство и Северна Ирландия в България Н.Пр. Роб Диксън по време на работна среща с министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, оповестиха от икономическото ведомство.

Посланик Диксън посочи, че софтуерният бранш и осведомителните технологии съставляват огромен интерес за компаниите от Англия и че това е сфера, която дава опция за разширение и надграждане на съдействието сред двете страни.

По време на срещата бяха разисквани настоящи задания пред новото министерство и държавното управление, измежду които орбата с корупцията, подобряването на изискванията за бизнес в България, в това число и за английски компании.

Министър Лорер срещна дипломат Диксън с целите и задачите на новосъздаденото министерство и нуждата от обособяването му като обособена конструкция, като акцентира значимостта на нововъведенията и вложенията за цялостното икономическо развиване на страната ни.

Двамата разискаха и опциите за съдействие в региона на развойната активност, високите технологии и нововъведенията в границите на програмата на Европейски Съюз „ Хоризонт Европа “. Посланик Диксън акцентира, че 55% от плановете на български компании в границите на тази стратегия са с английски сътрудници.

Изразен беше интерес за съдействие и в границите на стратегия Коперник и други галактически стратегии, което ще способства още повече за развиване на двустранните връзки. Ресорният министър уточни, че ще работи интензивно за това английските компании да се насочат към България и акцентира, че разчита на позитивни послания от страна на посолството към евентуални английски вложители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР