Великобритания и САЩ ще работят заедно в подкрепа на демокрацията

...
Великобритания и САЩ ще работят заедно в подкрепа на демокрацията
Коментари Харесай

Джонсън ще работи с Байдън за защита на демокрацията и застрашения глобален ред

Англия и Съединени американски щати ще работят дружно в поддръжка на демокрацията и битката с изменението на климата, съобщи английският министър председател Борис Джонсън в неделя, като в същото време отхвърли, че околните му връзки с президента Доналд Тръмп ще навредят на връзките сред Англия и Съединени американски щати, откакто новоизбраният президент Джо Байдън встъпи в служба, оповестява АП.

Джонсън поздрави Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис за тяхната победа и сподели, че " о бщата световна вероятност " на двете страни ще бъде жизненоважна за построяването на учреден на правила световен ред, който е под опасност .

" Съединени американски щати са нашият непосредствен и най-съществен съдружник ", сподели Джонсън. " И това е при всеки президент, министър председател след министър председател. Няма да се промени. "

Джонсън сподели на " Асошиейтед прес " по време на изявление в неделя в офисите му в " Даунинг Стрийт " 10, че чака " да работим с президента Байдън и неговия екип по доста значими неща за нас през идващите седмици и месеци: справяне с климатичните промени, търговия, интернационална сигурност, доста, доста, доста, доста, доста други въпроси . "

Миналата година Байдън назова английския водач " клонинг " на Тръмп и подлага на критика излизането на Англия от Европейския съюз , което Джонсън отстоява и управлява.

Джонсън обаче сподели, че " има доста повече неща, които сплотяват държавното управление на тази страна и държавното управление във Вашингтон когато и да е и на всеки стадий, в сравнение с ни разделят ".

" Имаме общи полезности. Имаме общи ползи. Имаме обща световна вероятност ", сподели Джонсън. " Имаме голяма работ а, която би трябвало да свършим дружно, с цел да защитим тези полезности : религия в демокрацията, в свободата на словото по целия свят, в правата на индивида , в свободната търговия, в интернационалния ред , учреден на разпоредбите. "

Англия се надяваше да обезпечи бързо комерсиално съглашение със Съединени американски щати след формалното си овакантяване от Европейски Съюз през януари. Промяната в администрацията във Вашингтон оставя вероятностите за договорка несигурни и може да ускори натиска върху Джонсън да подпише съглашение с Европейски Съюз , преди Англия стопански да се раздели с блока в края на тази година.

Търговските договаряния след Брекзит би трябвало да бъдат обновени в понеделник , като крайният период, натрапен от двете страни, е единствено след дни.

" Винаги съм бил огромен запалянко за комерсиална договорка с нашите европейски другари и сътрудници ", сподели Джонсън, който неведнъж е заявявал, че е подготвен да се отдръпна от комерсиалните договаряния за Брекзит без съглашение. " Мисля, че това би трябвало да се направи. Общите очертания са много ясни. "

Джонсън сподели, че към момента се надява да реализира комерсиална договорка в Съединени американски щати, само че знае, че американците ще бъдат " тежки договарящи ". " Мисля, че има огромен късмет да създадем нещо. "
 Големите съдружници на Съединени американски щати поздравиха Байдън макар отхвърли на Тръмп да отстъпи
Големите съдружници на Съединени американски щати поздравиха Байдън макар отхвърли на Тръмп да отстъпи

Макрон към Байдън: Имаме доста работа и провокации, хайде да работим дружно

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън няма да има по-близък съдружник или по-надежден другар от Англия , съобщи в неделя външният министър Доминик Рааб , изразявайки убеденост, че " специфичните връзки " на двете страни ще устоят, оповестява " Ройтерс ".

" Много съм убеден , че от изменението на климата до съдействието в региона на ковид и битката с тероризма има голяма основа от ползи и полезности, които ни свързват доста тясно ", сподели Рааб.

" Той (Байдън) няма да има по-голям съдружник, по-надежден другар от Обединеното кралство. "

Консервативният някогашен финансов министър Саджид Джавид повтори неговите възгледи, като назова изборите " най-хубавият резултат " за Англия и предвижда, че Джонсън има доста по-големи шансове да подпише комерсиална договорка под ръководството на Байдън, вместо " протекционистичния " Тръмп.

Но комерсиалните договаряния на Англия с Европейски Съюз може да хвърлят сянка върху връзките сред Джонсън и Байдън , откакто определеният американски президент изрази угриженост дали Англия ще поддържа мирното съглашение от Северна Ирландия от 1998 година и съобщи, че се е надявал на " друг резултат " от референдума за Брекзит през 2016 година

Британското държавно управление неведнъж е заявявало, че ще поддържа Споразумението от Разпети петък , с което завърши 30-годишното принуждение в Северна Ирландия.

Американският сенатор Крис Кунс, демократ, съобщи пред БиБиСи, че чака " известно преразглеждане на каквито и да било мнения по отношение на момента на Брекзит ". " Специалните връзки сред Съединените щати и Обединеното кралство са в продължение на десетилетия и чакам, че незабавно ще има благоприятни условия за визити и диалози. "
 Докато някои международни водачи поздравяват Байдън, други към момента мълчат
Докато някои международни водачи поздравяват Байдън, други към момента мълчат

Има някои забележими отсъствия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР