Великобритания и Румъния все още не са направили предложенията си

...
Великобритания и Румъния все още не са направили предложенията си
Коментари Харесай

Лондон и Букурещ все още не са предложили нови еврокомисари

Великобритания и Румъния към момента не са създали предложенията си за нови еврокомисари, оповестиха през днешния ден представители на Европейската комисия. По-рано Европейският парламент отхвърли първия румънски претендент, а английската страна се надяваше да не се стига до номинация заради плануваното отдръпване от Европейски Съюз на 31 октомври.

Очакваме румънските управляващи да ни показват претендент, който да дава отговор на условията - да бъде допустим за новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и да може да получи утвърждението на Екологичен потенциал, обявиха представителите на комисията. Целта остава новата Европейска комисия да встъпи в служба на 1 декември и това към момента е допустимо, прибавиха те.

По техните думи Екологичен потенциал ще дефинира графика за идните чувания на бъдещите еврокомисари, само че с цел да може новата комисия за стартира работа от 1 декември, ще бъде належащо евродепутатите да гласоподават целия състав на Европейска комисия в последната седмица на ноември. Още нямаме отговор от Лондон, прецизираха представителите и не се наеха да плануват какво би станало, в случай че Лондон не удържи на обещанието си да изпрати еврокомисар.

По въпроса за дилемите на новите еврокомисари представителите разясниха, че решенията се взимат от Фон дер Лайен, само че зависи от препоръчаните претенденти какви отговорности са в положение да поемат. Говорителите означиха, че досегашният ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е изразил към този момент мнение, че не са нужни 28 еврокомисари, тъй като няма работа за толкоз доста хора. Те прибавиха, че Европейският съвет е разискал опцията за понижаване на броя на еврокомисарите, само че сходно решение не е било взимано, съобщи Българска телеграфна агенция.

Юнкер и Фон дер Лайен се виждат всяка седмица, с цел да разискват работата на Европейска комисия, показаха представителите. По техните думи се взимат всички нужни ограничения, в случай че нужните условия бъдат изпълнени в точния момент, новата Европейска комисия да стартира работа от декември на цялостни обороти
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР